«Levende Kulturarv» – Tollerodden et godt eksempel!

Åpent hus på Kulturminnedagen, søndag 10. september, kl. 12-16!

På kulturminnedagen  ønsker «Team Tollerodden» å ha fokus på et brett område fra kunnskapssanking, håndverk og den samhandlingen som må til for å holde kulturarven i live.

Gjennom 355 år har det vært næringsaktiviteter i området rundt Tollerodden. Fra tollervirksomhet til skipsbygging til i dag hvor kulturarven lever videre gjennom matkultur, tradisjonsrike bakster, gamle håndverkstradisjoner og restaureringsprinsipper som premisser for styrking av lokal identitet i Larvik.

Vi holder hus og skipsbyggingstradisjoner levende gjennom å invitere til kulturminnedag med husvandring, åpen båt, foredrag og søndagskafé i de historiske stuene.

Vi har invitert Tor Buaas til å innvie oss i Larviks skapende virksomhet fra 1600-tallet og frem til i dag gjennom bokprosjektet «Made in Larvik». Visste du for eksempel at Farrisfabrikken tappet radioaktivt kildevann på flasker, eller at Stavern hadde en egen bilfabrikk? Foredrag husets  i 2 etg fra kl 1430!»

«Levende Kulturarv» setter fokus på kunnskapen og håndverket som kreves for å ivareta kulturarven vår og de mange kulturminnene landet rundt. Gjengen på Tollerodden ønsker å fremme våre lokale kulturverdier sammen med 300 andre Kulturminnedager landet rundt.

Velkommen til Tolleroddens bidrag til Norges største historiske kulturfestival.

Detaljert program se f- boka Tolleroddens venner!

Foto av Terje Svendsen